Toiminta

Kaverikoiratoiminta on pyyteetöntä vapaaehtoistoimintaa, jolla pyritään koiran avulla tuomaan iloa ja elämyksiä ihmisille, joilla ei ole mahdollisuutta oman koiran pitoon. Kaverikoiratoiminnassa koiranomistajat vierailevat koiriensa kanssa eri kohderyhmien kuten lasten, kehitysvammaisten ja vanhusten luona esimerkiksi laitoksissa, kouluissa, päiväkodeissa ja päiväkeskuksissa. Toiminnan tavoitteena on ihmisten ilahduttaminen ja piristäminen.

Kennelliiton kaverikoirat tunnistaa työasustaan eli oranssista huivista ja koiranomistajan samanvärisestä rintanapista. Ansioituneille kaverikoirille myönnetään numeroitu kaverikoiramitali kunniakirjoineen. Palkitsemistilaisuudet järjestetään yleensä alueen suurimman vuosittaisen koiratapahtuman yhteydessä.

Jokaisella Kaverikoiraryhmällä on oma vetäjänsä, joka toimii myös ryhmän yhteyshenkilönä Kennelliittoon. Paikallisryhmät arvioivat ja kouluttavat uudet koirakot, ja organisoivat vierailut.

IMG_6484

Kenelle toiminta sopii

Kaverikoirakoksi pääsemisen peruskriteerit ovat koiran ohjaajan täysi-ikäisyys ja oma koira, joka on iältään vähintään kaksivuotias. Koiran tulee olla rekisteröity Kennelliittoon ja omistajan tulee olla Kennelliiton jäsen. Valitettavasti rescuekoirat eivät Kennelliiton sääntöjen mukaan pääse toimintaan mukaan. 

Kaverikoiran on oltava ihmisystävällinen ja tottakai nauttia rapsutuksista. Aralle ja ihmisjoukkoja pelkäävälle koiralle toiminta ei sovi, sillä Kaverikoirana toimiminen on  koirillemme ennenkaikkea mukava harrastus. Ohjaajalle vierailut antavat iloa moninkertaisesti, kun sekä kohteen asukkaita että omaa koiraa hymyilyttää :)!

Kaverikoirakoksi

Jos kiinnostuit toiminnastamme, tutustu vielä Kennelliiton Kaverikoirasivuihin ja Ota yhteyttä! Jos asut Espoossa, voit kontaktoida suoraan Annea sähköpostitse:  espoonkaverikoirat (at) gmail.com

Ennen Kaverikoirakoksi ryhtymistä koira tulee testata soveltuvaksi kaverikoiratoimintaan.

Uusi koirakko pääsee tämän jälkeen harkinta-ajalle, jolloin omistaja käy ilman koiraa vierailulla kahdessa kohteessa muiden Kaverikoirakkojen kanssa. Kolmannella kerralla otetaan koirakin mukaan ja jos toiminta tuntuu molemmista mielekkäältä, toivotetaan uudet jäsenet mukaan ryhmään!

Kennelliiton Kaverikoira

 Takaisin etusivulle